ΣΚΟΥΜΠΡΙ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ
ΥΛΙΚΑ
εύκολες και γρήγορες συνταγές "σκουμπρί στην λαδόκολλα" |
* 6 σκουμπριά
* 6 κλωναράκια φρέσκιας ρίγανης
* 2 κορφoύλες δενδρολίβανο
* 1/2 φλ.ελαιόλαδο
* 1 σκ.σκόρδο
* 3 φέτες λεμονιού
* αλάτι ....πιπέρι...
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα ψάρια, τα πλένουμε καλά, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν....
Βάζουμε σε ένα ταψάκι ένα κομμάτι λαδόκολλας, αρκετά μεγαλύτερη από το ταψί για να την διπλώσουμε.
Βάζουμε σε κάθε σκουμπρί (στην κοιλιά) ένα κομματάκι φρέσκιας ρίγανης.
Αραδιάζουμε στην λαδόκολλα τα ψάρια....ακουμπάμε το δενδρολίβανο και το σκόρδο, καθαρισμένο αλλά ολόκληρο,σε τρία διαφορετικά σημεία.
Πιπερώνουμε...και βάζουμε 3 φέτες λεμονιού πάνω στα ψάρια. Ραντίζουμε το ελαιόλαδο....
Διπλώνουμε την λαδόκολλα, κλείνοντας καλά τα ψάρια και στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180-200* για μία ώρα.
Ανοίγουμε την λαδόκολλα και ψήνουμε για 15' ακόμα, να κάνουν ελαφριά κρούστα τα ψάρια μας.
Τα σερβίρουμε ζεστά και μπορούμε να τα συνοδεύσουμε... με πατατούλες φούρνου με δενδρολίβανο (η συνταγή στην κατηγορία "ΠΑΤΑΤΕΣ" )......και πλούσια πράσινη σαλάτα !!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Υπέροχο πρέπει να είναι. Ο παπούς μου έφτιαχνε συναγρίδα ή σφυρίδα στη λαδόκολα, και δεν μας προλάβαινε....
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ γιαγιά μου, εκείνα τα χρόνια..... τύλιγε παλαμίδα σε εφημερίδες, έδενε με σπάγγο και το έστελνε στο φούρνο της γειτονιάς....Για νοστιμιά μή μιλήσουμε.....μιάμμμμμ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο φαντάζομαι!!!!!!!! Την παλαμίδα εμείς την κάναμε "βιβλίο" (ανοιχτή στο ταψί, που είχαμε στρώσει λαδόκολα, με κρεμμύδια, ελαιόλαδο, κρασί και μαϊντανό).
ΑπάντησηΔιαγραφήπω πω πω πω !!!!!! υπέροχο !!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα μια καλή πρόταση να μας ανεβάσεις συνταγή syntages4u !