ΠΕΡΚΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΣΕ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ
ΥΛΙΚΑ
* 1 φιλέτο πέρκας (400-450 γρ.περίπου)
* 1/3 φλ.λάδι
* 1 λεμόνι (χυμός και ξύσμα)
* 1 κ.γλ. πολτό σκόρδου ή
1 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένη
* 1/2 κ.γλ. ρίγανη
* 1 κ. γλ. μουστάρδα
* 2-3 πατατούλες (προαιρετικά)
* αλάτι...πιπέρι...
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεπαγώνουμε την πέρκα, κατά προτίμηση στη συντήρηση του ψυγείου μας.
Την ξεπλένουμε, την αλατίζουμε και την αφήνουμε σε σουρωτήρι,
να στραγγίξει για 15-20' ..........
Σε μπωλάκι, βάζουμε : λάδι, χυμό και ξύσμα λεμονιού, πολτό σκόρδου, μουστάρδα,
ρίγανη και πιπέρι...(προτιμάμε το φρεσκοτριμμένο) και τα χτυπάμε καλά.....
Απλώνουμε σε ταψάκι ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας και ακουμπάμε την πέρκα.
Με το πινελάκι κουζίνας, αλείφουμε και από τις δυο μεριές, το ψάρι με το μείγμα.....
Κόβουμε τις πατατούλες (αν βάλουμε), σε μικρούς κύβους, και τις στρώνουμε δίπλα στο ψάρι.
Περιχύνουμε με το υπόλοιπο υγρό μείγμα, την πέρκα και τις πατάτες και διπλώνουμε
την λαδόκολλα. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το ταψάκι μας και το βάζουμε στο φούρνο.
Ψήνουμε στους 200* για 40' περίπου. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, ανοίγουμε την
λαδόκολλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο, να πάρει χρώμα το φαγητό μας (περίπου 30') !
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Τυλίγουμε το ψάρι στη λαδόκολλα, για να κρατήσει τα υγρά του....
Δεν θέλουμε να στεγνώσει...Θέλουμε κάθε μπουκιά του, να είναι
ζουμερή...αρωματική και πεντανόστιμη !
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
ΥΛΙΚΑ
εύκολες συνταγές "πέρκα στο φούρνο σε λαδόκολλα" |
* 1 φιλέτο πέρκας (400-450 γρ.περίπου)
* 1/3 φλ.λάδι
* 1 λεμόνι (χυμός και ξύσμα)
* 1 κ.γλ. πολτό σκόρδου ή
1 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένη
* 1/2 κ.γλ. ρίγανη
* 1 κ. γλ. μουστάρδα
* 2-3 πατατούλες (προαιρετικά)
* αλάτι...πιπέρι...
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεπαγώνουμε την πέρκα, κατά προτίμηση στη συντήρηση του ψυγείου μας.
Την ξεπλένουμε, την αλατίζουμε και την αφήνουμε σε σουρωτήρι,
να στραγγίξει για 15-20' ..........
Σε μπωλάκι, βάζουμε : λάδι, χυμό και ξύσμα λεμονιού, πολτό σκόρδου, μουστάρδα,
ρίγανη και πιπέρι...(προτιμάμε το φρεσκοτριμμένο) και τα χτυπάμε καλά.....
Απλώνουμε σε ταψάκι ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας και ακουμπάμε την πέρκα.
Με το πινελάκι κουζίνας, αλείφουμε και από τις δυο μεριές, το ψάρι με το μείγμα.....
Κόβουμε τις πατατούλες (αν βάλουμε), σε μικρούς κύβους, και τις στρώνουμε δίπλα στο ψάρι.
Περιχύνουμε με το υπόλοιπο υγρό μείγμα, την πέρκα και τις πατάτες και διπλώνουμε
την λαδόκολλα. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το ταψάκι μας και το βάζουμε στο φούρνο.
Ψήνουμε στους 200* για 40' περίπου. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, ανοίγουμε την
λαδόκολλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο, να πάρει χρώμα το φαγητό μας (περίπου 30') !
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Τυλίγουμε το ψάρι στη λαδόκολλα, για να κρατήσει τα υγρά του....
Δεν θέλουμε να στεγνώσει...Θέλουμε κάθε μπουκιά του, να είναι
ζουμερή...αρωματική και πεντανόστιμη !
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Το έφτιαξα σήμερα. Πολύ νόστιμο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια συμβουλή για όσους το φτιάξουν. Φροντίστε οι πατάτες να είναι μικρά κυβάκια γιατί αλλιώς θα μείνουν λίγο σκληρές.