Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Σάββατο, 19 Απριλίου 2014

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ (ΚΟΝΣΕΡΒΑΣ) ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΑΝΙΘΟ


ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ (ΚΟΝΣΕΡΒΑΣ) ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΑΝΙΘΟ

Φθηνή...εύκολη...γρήγορη και νόστιμη συνταγή !


"καλαμαράκια με λεμόνι και άνιθο"
ΥΛΙΚΑ

* 1 κονσέρβα καλαμαράκια
* 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
* 2 κ.σ. άνιθος ψιλοκομμένος
* 1/3 φλ.λάδι
* 1 λεμόνι χυμός
* αλάτι...πιπέρι...

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αδειάζουμε το περιεχόμενο του κουτιού σε σουρωτήρι να στραγγίξει η άλμη.
Αφαιρούμε το "κόκκαλο" από τα καλαμαράκια και τα "μάτια" από τα πλοκάμια.
Τα ξεπλένουμε και τα στραγγίζουμε......
Βάζουμε σε βαθύ τηγανάκι το λάδι και ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.
Τα σωτάρουμε ελαφρά, για λίγο. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και τα γυρίζουμε
στο τηγάνι για 1-2' μόνο.....Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού. Βάζουμε και τον άνιθο.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, το σκεπάζουμε και αφήνουμε να δέσουν οι γεύσεις.
Δοκιμάζουμε το φαγητό μας και αλατίζουμε, αν χρειαστεί. Πασπαλίζουμε με πιπέρι.
Σερβίρουμε, συνοδεύοντας τα καλαμαράκια με πατάτες τηγανιτές.....ρυζάκι....!


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

2 σχόλια:

  1. Πάντα τα έτρωγα,αλλά όχι μαγειρεμένα.Αυτή τη φορά, τα μαγήρεψα με την συνταγή σας.Ξετρελάθηκα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. apli & nostimi syntagi me mia konserva, bravo!

    ΑπάντησηΔιαγραφή