ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ
ΥΛΙΚΑ
* 1 κιλό σουπιές
* 1 κιλό σπανάκι
* 1 κρεμμύδι ξερό
* 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
* 1/2 ματσάκι άνιθος
* 3/4 φλ.λάδι
* αλάτι - πιπέρι
* 1 λεμόνι χυμός
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε, πλένουμε και χοντροκόβουμε το σπανάκι.
Καθαρίζουμε τις σουπιές, αφαιρώντας από το σώμα τα σακκουλάκια
με το μελάνι, το κόκκαλο, εντόσθια και μεμβράνες.
Από τα πλοκάμια αφαιρούμε τα "μάτια"....
Τις πλένουμε καλά και αν είναι μικρές στο μέγεθος, τις αφήνουμε ολόκληρες...
Αν είναι μεγάλες, τις τεμαχίζουμε σε μεγάλα κομμάτια. Τις στραγγγίζουμε.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε, το κρεμμύδι, τα φρέσκα
κρεμμυδάκια και τον άνιθο.
Σε πλατειά κατσαρόλα, βάζουμε τις σουπιές, και τις σωτάρουμε ελαφρά.
σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να βγάλουν και να πιουν τα υγρά τους,
χωρίς να στεγνώσουν. Δεν θέλουμε να τις τσιγαρίσουμε....!
Ρίχνουμε το λάδι και τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το ελαφρύ σωτάρισμα.
Προσθέτουμε ζεστό νεράκι να τις μισοσκεπάσει, αλατοπιπερώνουμε και
χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για
30-40' μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές και να πιουν τα πολλά υγρά τους.
Βάζουμε το σπανάκι και τον άνιθο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10-15'
περιπου να μείνει το φαγητό μας με το λαδάκι του.
Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού. Ανακινούμε την
κατσαρόλα, τη σκεπάζουμε και αφήνουμε να δέσουν γεύσεις και αρώματα πριν
σερβίρουμε το πεντανόστιμο φαγητό μας !!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
εύκολες και γρήγορες συνταγές "σουπιές με σπανάκι" |
ΥΛΙΚΑ
* 1 κιλό σουπιές
* 1 κιλό σπανάκι
* 1 κρεμμύδι ξερό
* 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
* 1/2 ματσάκι άνιθος
* 3/4 φλ.λάδι
* αλάτι - πιπέρι
* 1 λεμόνι χυμός
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε, πλένουμε και χοντροκόβουμε το σπανάκι.
Καθαρίζουμε τις σουπιές, αφαιρώντας από το σώμα τα σακκουλάκια
με το μελάνι, το κόκκαλο, εντόσθια και μεμβράνες.
Από τα πλοκάμια αφαιρούμε τα "μάτια"....
Τις πλένουμε καλά και αν είναι μικρές στο μέγεθος, τις αφήνουμε ολόκληρες...
Αν είναι μεγάλες, τις τεμαχίζουμε σε μεγάλα κομμάτια. Τις στραγγγίζουμε.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε, το κρεμμύδι, τα φρέσκα
κρεμμυδάκια και τον άνιθο.
Σε πλατειά κατσαρόλα, βάζουμε τις σουπιές, και τις σωτάρουμε ελαφρά.
σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να βγάλουν και να πιουν τα υγρά τους,
χωρίς να στεγνώσουν. Δεν θέλουμε να τις τσιγαρίσουμε....!
Ρίχνουμε το λάδι και τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το ελαφρύ σωτάρισμα.
Προσθέτουμε ζεστό νεράκι να τις μισοσκεπάσει, αλατοπιπερώνουμε και
χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για
30-40' μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές και να πιουν τα πολλά υγρά τους.
Βάζουμε το σπανάκι και τον άνιθο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10-15'
περιπου να μείνει το φαγητό μας με το λαδάκι του.
Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού. Ανακινούμε την
κατσαρόλα, τη σκεπάζουμε και αφήνουμε να δέσουν γεύσεις και αρώματα πριν
σερβίρουμε το πεντανόστιμο φαγητό μας !!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου