ΠΑΣΤΕΣ .....
ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ...μόνο !
Φτιάχνουμε δροσερές πάστες, με λίγα υλικά, εύκολα...και απλά...!
ΥΛΙΚΑ
* 1 lit γάλα
* 1 φλ. κορν φλάουερ
ή 10 κουτ.σούπας
* 3 αυγά
* 1 φλ. ζάχαρη
* 1 βανίλια
* 1 κ. γλ.βούτυρο
* λίγο λικέρ της αρεσκείας μας
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
* 1/2 φλ. φιλέ αμυγδάλου
* γλυκό κουταλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το γάλα σε κατσαρολάκι, να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά.
Όταν χλιάνει, αφαιρούμε ένα φλυτζάνι.
Προσθέτουμε τη μισή ζάχαρη, στο κατσαρολάκι, και ανακατεύουμε να λιώσει.
Χτυπάμε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη, να ασπρίσουν
Σε μπωλ βάζουμε το κορν φλάουερ και το χλιαρό γάλα που κρατήσαμε και
ανακατεύουμε... Προσθέτουμε τη βανίλια και το μείγμα των αυγών.
Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν και τα ρίχνουμε σιγά-σιγά στο γάλα.
(Προσέχουμε το γάλα να μη βράσει...Το θέλουμε ζεστό, αλλά όχι καυτό.)
Ανακατεύουμε συνεχώς, να πήξει η κρέμα μας, χωρίς να σβολιάσει.
Την αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε το βούτυρο...
Προσθέτουμε και το λικεράκι που επιλέξαμε και που θα δώσει την ιδιαίτερη
γεύση στην κρέμα μας. Ανακατεύουμε να "δέσουν".
Αδειάζουμε την κρέμα σε πυρέξ ορθογώνιο. Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη,
να ακουμπάει στην επιφάνεια, για να μη κάνει "πέτσα".
Αφού κρυώσει, τη βάζουμε στο ψυγείο, για τρεις ώρες τουλάχιστον.
Αν το χρησιμοποιήσουμε την επόμενη μέρα, ακόμα καλλίτερα.
Όταν παγώσει ΚΑΛΑ η κρέμα, την γυρίζουμε προσεκτικά, σε επίπεδη επιφάνεια.
Το γλυκό μας κόβεται εύκολα, χωρίς να διαλύεται και του δίνουμε όποιο σχήμα
θέλουμε....Μπορούμε να το κόψουμε σε τετράγωνα κομμάτια, ή να του δώσουμε
σχήματα με κουπ ....
Διατηρούμε τις παστούλες στο ψυγείο, πάντα σκεπασμένες -κολλητά- με μεμβράνη.
Όταν έρθει η ώρα να τις σερβίρουμε, διακοσμούμε με τα φιλέ αμυγδάλου και το
γλυκό κουταλιού.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Αν θέλουμε χτυπάμε ΣΑΝΤΙΓΥ και προσθέτουμε ένα φλυτζάνι στην
κρέμα, ανακατεύοντας γλυκά, πριν την βάλουμε στο ψυγείο για να παγώσει.
Μπορούμε επίσης, να διακοσμήσουμε τις πάστες, με ροζέτες από τη σαντιγύ,
κερασάκια, φιλέ αμυγδάλου, φράουλες....
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ...μόνο !
Φτιάχνουμε δροσερές πάστες, με λίγα υλικά, εύκολα...και απλά...!
ΥΛΙΚΑ
"πάστες με κρέμα ζαχαροπλαστικής μόνο" |
* 1 lit γάλα
* 1 φλ. κορν φλάουερ
ή 10 κουτ.σούπας
* 3 αυγά
* 1 φλ. ζάχαρη
* 1 βανίλια
* 1 κ. γλ.βούτυρο
* λίγο λικέρ της αρεσκείας μας
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
* 1/2 φλ. φιλέ αμυγδάλου
* γλυκό κουταλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το γάλα σε κατσαρολάκι, να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά.
Όταν χλιάνει, αφαιρούμε ένα φλυτζάνι.
Προσθέτουμε τη μισή ζάχαρη, στο κατσαρολάκι, και ανακατεύουμε να λιώσει.
Χτυπάμε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη, να ασπρίσουν
Σε μπωλ βάζουμε το κορν φλάουερ και το χλιαρό γάλα που κρατήσαμε και
ανακατεύουμε... Προσθέτουμε τη βανίλια και το μείγμα των αυγών.
Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν και τα ρίχνουμε σιγά-σιγά στο γάλα.
(Προσέχουμε το γάλα να μη βράσει...Το θέλουμε ζεστό, αλλά όχι καυτό.)
Ανακατεύουμε συνεχώς, να πήξει η κρέμα μας, χωρίς να σβολιάσει.
Την αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε το βούτυρο...
Προσθέτουμε και το λικεράκι που επιλέξαμε και που θα δώσει την ιδιαίτερη
γεύση στην κρέμα μας. Ανακατεύουμε να "δέσουν".
Αδειάζουμε την κρέμα σε πυρέξ ορθογώνιο. Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη,
να ακουμπάει στην επιφάνεια, για να μη κάνει "πέτσα".
Αφού κρυώσει, τη βάζουμε στο ψυγείο, για τρεις ώρες τουλάχιστον.
Αν το χρησιμοποιήσουμε την επόμενη μέρα, ακόμα καλλίτερα.
Όταν παγώσει ΚΑΛΑ η κρέμα, την γυρίζουμε προσεκτικά, σε επίπεδη επιφάνεια.
Το γλυκό μας κόβεται εύκολα, χωρίς να διαλύεται και του δίνουμε όποιο σχήμα
θέλουμε....Μπορούμε να το κόψουμε σε τετράγωνα κομμάτια, ή να του δώσουμε
σχήματα με κουπ ....
Διατηρούμε τις παστούλες στο ψυγείο, πάντα σκεπασμένες -κολλητά- με μεμβράνη.
Όταν έρθει η ώρα να τις σερβίρουμε, διακοσμούμε με τα φιλέ αμυγδάλου και το
γλυκό κουταλιού.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Αν θέλουμε χτυπάμε ΣΑΝΤΙΓΥ και προσθέτουμε ένα φλυτζάνι στην
κρέμα, ανακατεύοντας γλυκά, πριν την βάλουμε στο ψυγείο για να παγώσει.
Μπορούμε επίσης, να διακοσμήσουμε τις πάστες, με ροζέτες από τη σαντιγύ,
κερασάκια, φιλέ αμυγδάλου, φράουλες....
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
πολυ ωραιες σε εμφανιση και υποψιαζομαι πολυ νοστιμες σε γευση..
ΑπάντησηΔιαγραφή