ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΩΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
ΥΛΙΚΑ
* 600 γρ.(περίπου)μπρόκολο
* 1 λεμόνι μεγάλο χυμός
* 1/2 φλ.ελαιόλαδο
* 1 σκ.σκόρδο
* αλάτι...πιπέρι...
* 1 φλ.καφέ ξύδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφαιρούμε από το μπρόκολο τα σκληρά κοτσάνια και το χωρίζουμε σε "μπουκετάκια".
Τα βάζουμε σε λεκάνη με νερό, να τα σκεπάζει, όπου έχουμε ρίξει το ξύδι.
Τα αφήνουμε μισή ώρα και τα στραγγίζουμε. Τα ξεπλένουμε με άφθονο νερό.
Σε κατσαρόλα, αραδιάζουμε τα μπουκετάκια, με το κοτσανάκι από κάτω.
Βάζουμε νερό να τα σκεπάσει και αλατίζουμε.
Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, βράζουμε το μπρόκολο για 20' περίπου.
Δεν θέλουμε να βράσει πολύ μη διαλυθούν οι ανθοί. Όταν τρυπιέται το κοτσανάκι
είναι έτοιμο. Το γυρίζουμε σε σουρωτήρι, να στραγγίξει.
Μεταφέρουμε σε μπωλ το μπρόκολο.
Χτυπάμε το λάδι με το χυμό του λεμονιού,το πιπέρι και το σκόρδο (πολτοποιημένο).
Περιχύνουμε με τη σως το μπρόκολο, και το διατηρούμε σκεπασμένο στο μπωλ...!
Μπορούμε, να σερβίρουμε-ατομικά-στα πιάτα, τη σαλάτα, και να ρίξουμε εκεί τη σως !
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : για πιο "δεμένη" σως, έχουμε πάντα ένα βαζάκι με καπάκι, όπου ρίχνουμε
τα υλικά της σάλτσας και τα χτυπάμε εύκολα και...δυνατά !
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
ΥΛΙΚΑ
εύκολες συνταγές "μπρόκολο σαλάτα με σως λεμονιού" |
* 600 γρ.(περίπου)μπρόκολο
* 1 λεμόνι μεγάλο χυμός
* 1/2 φλ.ελαιόλαδο
* 1 σκ.σκόρδο
* αλάτι...πιπέρι...
* 1 φλ.καφέ ξύδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφαιρούμε από το μπρόκολο τα σκληρά κοτσάνια και το χωρίζουμε σε "μπουκετάκια".
Τα βάζουμε σε λεκάνη με νερό, να τα σκεπάζει, όπου έχουμε ρίξει το ξύδι.
Τα αφήνουμε μισή ώρα και τα στραγγίζουμε. Τα ξεπλένουμε με άφθονο νερό.
Σε κατσαρόλα, αραδιάζουμε τα μπουκετάκια, με το κοτσανάκι από κάτω.
Βάζουμε νερό να τα σκεπάσει και αλατίζουμε.
Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, βράζουμε το μπρόκολο για 20' περίπου.
Δεν θέλουμε να βράσει πολύ μη διαλυθούν οι ανθοί. Όταν τρυπιέται το κοτσανάκι
είναι έτοιμο. Το γυρίζουμε σε σουρωτήρι, να στραγγίξει.
Μεταφέρουμε σε μπωλ το μπρόκολο.
Χτυπάμε το λάδι με το χυμό του λεμονιού,το πιπέρι και το σκόρδο (πολτοποιημένο).
Περιχύνουμε με τη σως το μπρόκολο, και το διατηρούμε σκεπασμένο στο μπωλ...!
Μπορούμε, να σερβίρουμε-ατομικά-στα πιάτα, τη σαλάτα, και να ρίξουμε εκεί τη σως !
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : για πιο "δεμένη" σως, έχουμε πάντα ένα βαζάκι με καπάκι, όπου ρίχνουμε
τα υλικά της σάλτσας και τα χτυπάμε εύκολα και...δυνατά !
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου