ΦΡΥΓΑΔΕΛΙΑ
* 1 κιλό (περίπου) συκώτι
(μοσχαρίσιο ή αρνίσιο)
* 2 μπόλιες αρνίσιες
* 4 σκελίδες σκόρδο
* ρίγανη
* αλάτι...πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε το συκώτι και το στραγγίζουμε.
Το κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια περίπου 4x10 εκ.
(καλύτερα να ζητήσουμε από τον κρεοπώλη μας να μας το κόψει)
Βάζουμε τα κομμάτια σε μπωλ και αλατοπιπερώνουμε. Πασπαλίζουμε τη ρίγανη.
Βάζουμε και τα σκόρδα (που έχουμε καθαρίσει και ψιλοκόψει) και ανακατεύουμε.
Καθαρίζουμε τις μπόλιες από χοντράδια και σφραγίδες....
Τις βάζουμε σε λεκάνη και τους ρίχνουμε χλιαρό προς ζεστό νερό.
Τις ξεπλένουμε τις στραγγίζουμε....επαναλαμβάνουμε και ξαναστραγγίζουμε....
Με τον τρόπο αυτό, μαλακώνουν, απλώνουν και τυλίγονται πιο εύκολα....
Με το "μάτι" υπολογίζουμε και τις κόβουμε σε μέγεθος που θα τυλίξει ομοιόμορφα
Απλώνουμε κάθε κομμάτι μπόλιας και βάζουμε στην άκρη ένα κομμάτι συκώτι...
Το σκεπάζουμε, διπλώνουμε τις άκρες και το ρολάρουμε σαν μπουρεκάκι.
Στο σπίτι έχουμε να επιλέξουμε σε δύο τρόπους για να τα ψήσουμε....
Τα ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου μας, (σε απόσταση 15 εκ. από το γκριλ) στους 180*
για μισή ώρα περίπου...Όσο ψήνονται, τα γυρίζουμε 2-3 φορές με μια λαβίδα....
Προς το τέλος, δυναμώνουμε λίγο την θερμοκρασία, για να κάνουν ροδοψημένη,
τραγανή κρούστα.....
Β'...Περνάμε τα φριγαδέλια, σε μεταλικά σουβλάκια, προσέχοντας να μην ανοίξει η μπόλια
Ψήνουμε όπως και στον τρόπο Α'.....
Τα σερβίρουμε ζεστά, με λεμόνι.... Συνοδεύουμε τα φριγαδέλια μας, με πατατούλες "baby"
τηγανιτές και πλούσια σαλάτα !!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου