Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Δευτέρα, 7 Απριλίου 2014

ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

ΥΛΙΚΑ
εύκολες και γρήγορες συνταγές "κρέμα ζαχαροπλαστικής"

* 1 lit γάλα
* 1 φλ.κορν φλάουερ
   ( ή 10 κ.σ.)
* 3 αυγά
* 1 φλ.ζάχαρη
* 1 βανίλια
* 1 κ.γλ.βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί, σε μέτρια φωτιά.'Οταν είναι ακόμα χλιαρό, βγάζουμε ένα φλυτζάνι.
Προσθέτουμε τη μισή ζάχαρη και ανακατεύουμε να λιώσει, όσο
ζεσταίνεται το γάλα......
Χτυπάμε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη, να ασπρίσουν. Έχουμε το κορν-φλάουερ σε μπωλ
και το αναμιγνύουμε με τη βανίλια. Προσθέτουμε το χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε  με
τον αυγοδάρτη, να διαλυθούν καλά. Ριχνουμε και το μείγμα αυγών - ζάχαρης και τα
χτυπάμε να ομογενοποιηθούν.
Όταν το γάλα μας έχει ζεσταθεί καλά (όχι καυτό), προσθέτουμε προσεκτικά το μείγμα του
μπωλ και ανακατεύουμε δυνατά, μη σβολιάσει η κρέμα μας και μέχρι να "δέσει".
Βάζουμε και το βούτυρο και ανακατεύουμε....
Την αποσύρουμε από τη φωτιά, περιμένουμε να χλειάνει λίγο και την σκεπάζουμε με μεμβράνη
(να ακουμπάει στην κρέμα) για να μη κάνει "πέτσα".

Μόλις πάρει τη θερμοκρασία δωματίου, τη βάζουμε στο ψυγείο και τη διατηρούμε μέχρι
να τη χρησιμοποιήσουμε στα γλυκά μας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: αν θέλουμε να κάνουμε πιο αφράτη την κρέμα μας, πριν τη βάλουμε στο ψυγείο,.
ετοιμάζουμε ένα φλυτζάνι ΣΑΝΤΙΓΥ και την αναμιγνύουμε γλυκά στην κρέμα.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου