Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Δευτέρα, 7 Απριλίου 2014

ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΑΪΦΙ

ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΑΪΦΙ

ΥΛΙΚΑ

* 300 γρ. φύλλο κανταϊφι
* 3 κ σ. βούτυρο
* 1/2 φλ. αμύγδαλα φιλέ
* κερασάκια (γλυκό κουταλιού)
~~~~~~~~~~~~~~
εύκολες και γρήγορες συνταγές "εκμέκ κανταϊφι"
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ :
* 1.5 ποτήρι νερό
* 1,5 ποτήρι ζάχαρη
* 1 ξυλάκι κανέλλας
* 1 βανίλια
* 1/2 λεμόνι χυμός
~~~~~~~~~~~~~~~~
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΎ :
* 500 ml κρέμα γάλακτος (όχι light)
* 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
* 1 βανίλια
Για την εκτέλεση δες τη συνταγή :
"ΣΑΝΤΙΓΥ"
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ :
* 2 φακ. έτοιμη κρέμα ζαχ/κής
* γάλα όσο ζητάει η συσκευασία
Για την εκτέλεση ακολουθούμε τις
οδηγίες στη συσκευασία.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ΕΑΝ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΡΕΜΑ...
Δες τη συνταγή :
"ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ"


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξαίνουμε το κανταϊφι, να αφρατέψει και να μην έχει χοντρά κομμάτια.
Το στρώνουμε σε ταψάκι ή πυρέξ 30x20 εκ.
Λιώνουμε ο βούτυρο και βουτυρώνουμε το κανταϊφι.
Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180* και

ψήνουμε για 30' περίπου να χρυσίσει.
Το αφήνουμε να κρυώσει και σκορπίζουμε επάνω λίγα αμύγδαλα.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι...
Βάζουμε σε κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη και την κανέλλα, να βράσουν για 7-8'
Στο τέλος ρίχνουμε και το λεμόνι.
Όπως είναι ζεστό, σιροπιάζουμε το κρύο κανταϊφι με μια κουτάλα, σιγά-σιγά.
Περιμένουμε να κρυώσει πολύ καλά.
Ετοιμάζουμε την ΚΡΕΜΑ και τη στρώνουμε- κρύα- επάνω στο φύλλο.
Ετοιμάζουμε τη ΣΑΝΤΙΓΥ....
Στρώνουμε πάνω από την κρέμα , τη σαντιγύ, κρατώντας λίγη και... διακοσμούμε.
Ολοκληρώνουμε το στόλισμα με φιλέ αμυγδάλου...και κερασάκια (γλυκό κουταλιού)
Αφήνουμε το Εκμεκ Κανταϊφι στο ψυγείο τουλάχιστον δύο ώρες
πριν το κόψουμε και το σερβίρουμε.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

2 σχόλια:

  1. ena euxaristo gia tis nostimes sindages....to ekmek tha to kano sigoura to Pasxa....gia prwti fora elpizo na ta katafero

    ΑπάντησηΔιαγραφή