Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Τρίτη, 15 Απριλίου 2014

ΓΑΡΙΔΟΠΙΛΑΦΟ

ΓΑΡΙΔΟΠΙΛΑΦΟ

ΥΛΙΚΑ
εύκολες και γρήγορες συνταγές "γαριδοπίλαφο"

* 500 γρ. γαρίδες ψύχα κατ/νες
* 1 πιπεριά Φλωρίνης μέτρια
* 1 πιπεριά πράσινη
* 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
* 1/2 φλ. λάδι
* 1 κ.γλ. πελτέ
* 1 φλ. ρύζι νυχάκι
* 2.5 φλ. νερό
* 1 σφηνάκι ούζο
* 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκ/νος
* αλάτι...πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αδειάζουμε τις γαριδούλες σε σουρωτήρι, να ξεπαγώσουν και τις
ξεπλένουμε με κρύο νερό.
Τις αφήνουμε να στραγγίξουν, όσο σωτάρουμε τα λαχανικά μας
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά μας. Κόβουμε τις πιπεριές ροδέλλες.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια.
Σε κατσαρόλα πλατειά, βάζουμε το λάδι, να ζεσταθεί, σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε τις πιπεριές, να μαραθούν λίγο και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια.
Βάζουμε και τις γαριδούλες και ανακατεύοντας, τις σωτάρουμε...
Σβήνουμε το σωτάρισμα με το ούζο...προσθέτουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε
να "γυαλίσει". Βάζουμε τον πελτέ, τον διαλύουμε στον πάτο της κατσαρόλας και
ρίχνουμε το νερό (ζεστό).
Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε και τον μαϊντανό.
Σιγοβράζουμε για 10' περίπου, να σπάσει το ρύζι και να μελώσει το φαγητό μας.
Το πιλάφι μας θέλουμε να μοιάζει στο ριζότο.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σκεπάζουμε το φαγητό με μια πετσέτα,
κλείνουμε με το καπάκι και το αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά του.
Σερβίρουμε, αφού πασπαλίσουμε στο πιάτο, ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Αν θέλουμε "φορμάρουμε" το πιλάφι μας, πριν το σερβίρουμε !!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

1 σχόλιο: