Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΣΤΡΙΦΤΑ


ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΣΤΡΙΦΤΑ

ΥΛΙΚΑ

* 1 πακέτο φύλλο κρούστας
"τυροπιτάκια στριφτά"
* 400 γρ. τυρί φέτα
* 200 γρ. ανθότυρο
* 3 αυγά (2+1)
* λάδι ή βούτυρο
* 2 κ σ. σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Θρίβουμε σε μπωλ τη φέτα και το ανθότυρο. Σπάμε τα δύο αυγά και τα ρίχνουμε
στο μπωλ. Ανακατεύουμε καλά.

Απλώνουμε τα φύλλα κρούστας στον πάγκο..Η συσκευασία έχει συνήθως 14-16 φύλλα.
Έχουμε σε μπωλάκι το λάδι ή το βούτυρο (σε υγρή μορφή και σε θερμοκρασία δωματίου).

Παίρνουμε ένα-ένα φύλλο και με ένα πινελάκι το λαδώνουμε, γύρω-γύρω μέχρι τις άκρες
και σε όλη την επιφάνεια.
Στην άκρη της μεγάλης πλευράς του φύλλου, κατά μήκος και  αφού αφήσουμε 2-3 πόντους 
κενό, απλώνουμε γέμιση (να μη φτάσει στις άκρες).
Τη σκεπάζουμε και ρολάρουμε, όχι σφιχτά...Τελειώνουμε, αφήνοντας την άκρη του φύλλου 
από κάτω, να μη τη βλέπουμε....
Λαδώνουμε το ρολό μας. Πιάνουμε τη μία άκρη του ρολού μας και το στρουφίζουμε, φτιάχνοντας
"σαλίγκαρο". Το τελείωμα το διπλώνουμε κάτω από το στρουφοτυροπιτάκι.

Στη λαμαρίνα του φούρνου μας, όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα, αραδιάζουμε τα τυροπιτάκια.
Σπάμε και το τρίτο αυγό και χτυπάμε τον κρόκο του με λίγο νεράκι.
Αλείφουμε τα τυροπιτάκια, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,
στους 180* για 30' περίπου.
Όταν "ακούσουμε" τη μυρωδιά τους, παρακολουθούμε το ψήσιμο, μέχρι να  κάνουν τραγανή, ροδοψημένη κρούστα....
(Λίγο πριν τα βγάλουμε γυρίζουμε τον φούρνο μας στις κάτω αντιστάσεις).

Τρώγονται ζεστά (είναι πεντανόστιμα!!!) αλλά και όλες τις ώρες της ημέρας, σαν κολατσιό !


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

1 σχόλιο: