ΑΡΑΚΑΣ ΛΑΔΕΡΟΣ
ΥΛΙΚΑ
εύκολες και γρήγορες συνταγές "αρακάς λαδερός" |
* 500 γρ.αρακάς (φρέσκος ή κατεψυγμένος)
* 1 κρεμμ.ξερό
* 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
* 2 πατάτες
* 2-3 καρότα
* 1 ματσάκι άνιθο
* 1 κ.σ. πελτέ
* 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
* αλάτι...πιπέρι....λίγη κανέλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε πλατειά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι. Βάζουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και τα καρότα κομμένα ροδέλλες να σωταριστούν ελαφρά και προσθέτουμε τον πελτέ.....Ανακατεύουμε μέχρι να λειώσει ο πελτές και ρίχνουμε τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες και τον αρακά, συνεχίζοντας για λίγο το ανακάτεμα, να δέσουν τα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά ρίχνουμε. τον άνιθο ψιλοκομμένο και το ξυλάκι κανέλας. Αφήνουμε να σιγοβράσει 30-40' περίπου, μέχρι να πιεί τα υγρά του και να μείνει μόνο με το λαδάκι του.....Να μελώσει !!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου