ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ
ΥΛΙΚΑ
* 600 γρ,κίτρινη κολοκύθα
(καθαρισμένη)
(καθαρισμένη)
* 1 κρεμμύδι ξερό
* 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
* 1 σκελίδα σκόρδο
* δυόσμος ή άνιθος
* αλάτι... πιπέρι...
* κύμινο...ρίγανη
* κύμινο...ρίγανη
* τριμμένη φρυγανιά.....
* 1 κ.σ. ελαιόλαδο
* αλεύρι για το αλεύρωμα
* 1 κ.σ. ελαιόλαδο
* αλεύρι για το αλεύρωμα
* λάδι για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε την κολοκύθα, την αλατίζουμε ελαφρά και την αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξει.
Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το κρεμμύδι+τον δυόσμο ή τον άνιθο+το σκόρδο+τα φρέσκα κρεμμυδάκια.....ψιλοκομμένα.
Προσθέτουμε την τριμμένη κολοκύθα...αλατοπίπερο...ρίγανη...λίγο κύμινο και μια κουταλιά της σούπας λάδι.
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και ρίχνουμε λίγη-λίγη τριμμένη φρυγανιά, έως ότου η ζύμη μας
να πλάθεται....
να πλάθεται....
Πλάθουμε τους κεφτέδες στρογγυλούς και μετά τους πατάμε λίγο με την παλάμη μας να γίνουν πλατείς, για να τηγανιστούν καλλίτερα και εσωτερικά....
Τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε, μέχρι να ροδοψηθούν, από την κάθε μεριά.
Τους βγάζουμε και τους ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει το περίσσιο λάδι !
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στη ζύμη ένα αυγό και τριμμένο τυρί.....αλλά οι κεφτέδες μας, δεν θα είναι πλέον νηστίσιμοι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου