Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑΧΝΙ


ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑΧΝΙ

"πατάτες γιαχνί"

ΥΛΙΚΑ

* 1-1,5 κιλό πατάτες
* 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
* 1 μεγάλο κρεμμύδι
* 1 σκελίδα σκόρδο
* 2 φύλλα δάφνης
* 1 κουταλιά πελτέ
* αλάτι...πιπέρι.....κανέλλα.....λίγο ξύδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες....
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ψιλοκομμένα....
Τα σωτάρουμε να ξανθύνουν ελαφρά.....
Προσθέτουμε τον πελτέ και τον διαλύουμε στη βάση της κατσαρόλας.....
Προσθέτουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε να τραβήξουν τις μυρωδιές....
Πασπαλίζουμε το αλατοπίπερο και σβήνουμε με το ξύδι.....
Σκεπάζουμε τις πατάτες με νερό....
Βάζουμε τα φύλλα της δάφνης και τη κανέλα.....
Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 45΄περίπου....
Nα μείνει το φαγητό με το λαδάκι του και να "χυλώσουν" οι πατάτες !


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !

1 σχόλιο:

  1. Λατρεύω τις γιαχνί πατάτες.'Οταν τις μαγήρεψα με τη συνταγή σας και έβαλα το ξύδι και τη δάφνη (που δεν έβαζα πριν)έγιναν το κάτι άλλο!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή