Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ....ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ


ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ....ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ


έυκολες και γρήγορες συνταγές "πορτοκάλι γλυκό κουταλιού" 
ΥΛΙΚΑ

* 5 πορτοκάλια
...χοντρόφλουδα
...μεγάλα
* 1 κιλ. ζάχαρη
* 3-4 κ.σ.χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τα πορτοκάλια και με έναν τρίφτη ξύνουμε ελαφρά, την επιφάνειά τους. Τα βάζουμε -ολόκληρα- σε κατσαρόλα με νερό να βράσουν για 3 λεπτά και χύνουμε το νερό. Επαναλαμβάνουμε για δυό-τρεις φορές ακόμα και στραγγίζουμε. Με τον τρόπο αυτό ξεπικρίζουμε τα πορτοκάλια.
Αφού κρυώσουν, κόβουμε σε κάθε πορτοκάλι  ένα κομμάτι από το επάνω μέρος και ένα από το κάτω. Στη συνέχεια το κόβουμε σταυρωτά- κάθετα σε 6-8 κομμάτια .....Με ένα ψαλίδι αφαιρούμε από κάθε κομμάτι, τις σκληρές ίνες, αρκετή ψύχα  (κρατώντας λίγη ψύχα στη σάρκα)  και πετάμε  τα κουκούτσια που ίσως υπάρχουν.

Σε κατσαρόλα, κάνουμε στρώσεις πορτοκάλια-ζάχαρη εναλλάξ και τελειώνουμε με στρώση ζάχαρης. Αφήνουμε για 12-14 ώρες να λιώσει η ζάχαρη και να βγάλουν τα υγρά τους τα πορτοκάλια. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά περίπου. Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε και τον χυμό λεμονιού. Δεν ανακατεύουμε...απλά ανακινούμε την κατσαρόλα για να μην "πιάσει". Όταν "δέσει" το σιρόπι, αποσύρουμε το γλυκό...περιμένουμε να μετριάσει η θερμοκρασία του και γεμίζουμε ζεστά, αποστειρωμένα βαζάκια.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου