Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Τρίτη, 6 Μαρτίου 2012

ΡΕΒΥΘΙΑ


ΡΕΒΥΘΙΑ

εύκολες και γρήγορες συνταγές "ρεβύθια"

ΥΛΙΚΑ


* 1 πακέτο ρεβύθια (500 γρ)
* 1 μεγάλο κρεμμύδι
* 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδριο
* 1 κ.σ. αλεύρι
* χυμός λεμονιού
* αλάτι....πιπέρι....




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουλιάζουμε τα ρεβύθια, από το προηγούμενο βράδυ,σε ζεστό νερό, να φουσκώσουν.....
Την επομένη,χύνουμε το βραδινό νερό...τα πλένουμε τρίβοντάς τα, να φύγουν όσο πιο πολλά φλύδια γίνεται......
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα ρεβύθια με ζεστο νερό,να τα σκεπάζει αρκετά, να πάρουν βράση και τα ξαφρίζουμε....

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το κρεμμύδι χοντροκομμένο....
Τα βράζουμε, για δύο ώρες περίπου...Προσθέτουμε το λάδι και αλατοπιπερώνουμε
Παρακολουθούμε το νερό τους κι αν χρειαστεί προσθέτουμε (ζεστό).....ώστε να είναι πάντα σκεπασμένα.....

Όταν έχουν μαλακώσει, σβήνουμε  τη φωτιά......
Βάζουμε σε ένα πιάτο το αλεύρι,  νεράκι και ζουμί από την κατσαρόλα....
Ανακατεύουμε καλά, να γίνουν χυλός και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
Το ρίχνουμε στα ρεβύθια να χυλώσουν....και σερβίρουμε !


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !

1 σχόλιο:

  1. Μπορούμε να προσθέσουμε στο νερό που θα μουλιάσουμε τα ρεβύθια, 2 φύλλα δάφνης,για όλο το βράδυ.... (τα πετάμε μαζί με το νερό του μουλιάσματος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή