Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ


ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ


ΥΛΙΚΑ

* 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
* 1,5 ποτήρι νερό χλιαρό
* 1 φακελ.μαγιά
* 3 κ.σ. ελαιόλαδο
* 1/2 κ.γλ.ζάχαρη
* 1 κ.γλ.αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι και τα ανακατεύουμε.
Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το χλιαρό νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά....
Ανακατεύουμε καλά να λιώσουν. Προσθέτουμε το λάδι.
Ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι -όσο πάρει- μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακιά,
που να μη κολλάει στα χέρια και να απλώνεται εύκολα.
Τη σκεπάζουμε και περιμένουμε μια ώρα περίπου να "ανέβει".
Τη βγάζουμε σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και την απλώνουμε με τα δάχτυλα....
Λαδώνουμε ένα ταψάκι και βάζουμε τη ζύμη απλώνοντας περισσότερο -πάντα με τα δάχτυλα- να πιάσει τις άκρες του σκεύους.....
Η βάση της πίτσας είναι έτοιμη για να βάλουμε τα υλικά που μας αρέσουν.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ :  α) μπορούμε να προσθέσουμε στη ζύμη ρίγανη...
β) αντί να λαδώσουμε το ταψί μπορούμε να στρώσουμε ένα κομμάτι λαδόκολλας....
γ) μπορούμε να χωρίσουμε τη ζύμη σε δύο μέρη και να φτιάξουμε 2 πίτσες στα ειδικά σκεύη, με
διάμετρο 30 εκ
δ) ζύμη που θα περισσέψει μένει τυλιγμένη σε μεμβράνη, στο ψυγείο 2-3 ημέρες
ή στην κατάψυξη 1-2 μήνες


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου