Καταχωρήστε το e-mail σας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Κυριακή, 18 Μαρτίου 2012

ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ


ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ


           εύκολες και γρήγορες συνταγές "ζύμη για πίτσα"
ΥΛΙΚΑ

* 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
* 1,5 ποτήρι νερό χλιαρό
* 1 φακελ.μαγιά
* 3 κ.σ. ελαιόλαδο
* 1/2 κ.γλ.ζάχαρη
* 1 κ.γλ.αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι και τα ανακατεύουμε.
Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το χλιαρό νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά....Ανακατεύουμε καλά να λιώσει η ζάχαρη και να "αφρίσει" η μαγιά.....
Ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι ζυμώνοντας... Προσθέτουμε το λάδι και συνεχίζουμε το ζύμωμα
μέχρι να έχουμε στα χέρια μας μια ζύμη μαλακιά, λεία και εύπλαστη.
Την σκεπάζουμε και περιμένουμε μια ώρα περίπου να "ανέβει".
Την βγάζουμε σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και την απλώνουμε με τα δάχτυλα....
Λαδώνουμε ένα ταψάκι και ρίχνουμε την ζύμη απλώνοντας περισσότερο -πάντα με τα δάχτυλα- να πιάσει τις άκρες
του σκεύους.....Η βάση της πίτσας είναι έτοιμη για να βάλουμε τα υλικά που μας αρέσουν.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : α) αντί να λαδώσουμε το ταψί μπορούμε να στρώσουμε ένα κομμάτι λαδόκολλας....
                 β) μπορούμε να χωρίσουμε τη ζύμη σε δύο μέρη και να φιάξουμε 2 πίτσες στα ειδικά σκεύη,με
                    διάμετρο 30 εκ.
                 γ) ζύμη που θα περισσέψει μένει τυλιγμένη σε μεμβράνη, στο ψυγείο 2-3 ημέρες
                    ή στην κατάψυξη 1-2 μήνες
                 δ) πάντα έχουμε κοντά μας περισσότερο αλεύρι, από αυτό της συνταγής, μήπως χρειαστεί
                    να "δέσουμε τη ζύμη.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου