Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2012

ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ


ΤΑΛΙΑΤΕΛΛΕΣ με ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ και ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ



ΥΛΙΚΑ

* 1 πακέτο ταλιατέλλες (500γρ)
* 250 γρ. μανιτάρια
* 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
* 1 σκελίδα σκόρδο
* 200 ml κρέμα γάλακτος
* μαϊντανός....
* 200γρ.παρμεζάνα τριμμένη
* 5-6 λωρίδες μπέϊκον
* 1 σφηνάκι κρασί


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε αρκετό νερό...αλάτι....τη βάζουμε στη φωτιά να κοχλάσει το νερό...
Ρίχνουμε τις ταλιατέλλες και χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά....βράζουμε τα ζυμαρικά al dente....
Τα σουρώνουμε και τα κρατάμε σε σκεπασμένη κατσαρόλα....
Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες......
Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί....ρίχνουμε το σκόρδο κομμένο στη μέση κα το σωτάρουμε. Όταν αναδείξει το άρωμά του, το πετάμε...Προσθέτουμε το μπέϊκον να κάνει κρούστα. Βάζουμε και τα μανιτάρια χοντροκομμένα....
Τα σωτάρουμε όλα μαζί, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.....
Σβήνουμε με το κρασάκι......Ρίχνουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο....Αφήνουμε να σιγοβράσουν
λίγο σε χαμηλή φωτιά.....να πιουν τα υγρά τους....και να μαλακώσουν τα μανιτάρια ....
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος...ανακατεύουμε να "δέσουν" τα υλικά....και  αποσύρουμε από τη φωτιά.....
Ανακατεύουμε τις ταλιατέλλες με τα μανιτάρια και σερβίρουμε με μπόλικη παρμεζάνα.....
Εναλλακτικά βάζουμε σε πυρέξ τις ταλιατέλλες με τη σάλτσα μανιτάρια....ρίχνουμε από πάνω την παρμεζάνα
και το βάζουμε στο φούρνο στους 180* για πολύ λίγο να κάνει κρούστα.....

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Πώς θα καθαρίσουμε τα φρέσκα μανιτάρια.....Δεν τα πλένουμε ποτέ σε νερό, διότι τραβάνε πολλή υγρασία και μαυρίζουν....Υπάρχουν δύο τρόποι...α) ο εύκολος τρόπος...με υγρή πετσετούλα απλά τα... καθαρίζουμε καλά..  β) με το ένα χέρι κρατάμε το μανιτάρι ανάποδα...και με το 'αλλο κουνάμε ελαφρά το κοτσανάκι, να βγει...Δημιουργείται ένα κενό....ξεφλουδίζουμε το μανιτάρι.από το κενό προς τα έξω....!


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου