Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

ΤΥΡΟΠΙΤΑ.....ΚΑΝΤΑΪΦΙ



ΤΥΡΟΠΙΤΑ.....ΚΑΝΤΑΪΦΙ


ΥΛΙΚΑ

"τυρόπιτα...κανταϊφι"
 * 1 πακέτο φύλλο κανταϊφι
* 200 γρ.φέτα
* 200 γρ.γραβιέρα
* 200 γρ,κασέρι (ή ενταμ)
* 200 γρ.ανθότυρο
* 1 λίτρο γάλα φρέσκο
* 6 αυγά
* 1 φλ. σπορέλαιο
* 100 γρ.βούτυρο
* αλάτι.....πιπέρι....
* λίγη φρυγανιά τριμμένη 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τρίβουμε όλα τα τυριά. Έχουμε ξεπαγώσει το κανταϊφι το "ξάνουμε" και το χωρίζουμε, σε τρία μέρη.Λιώνουμε το βούτυρο και το αναμιγνύουμε με το σπορέλαιο Λαδώνουμε ελαφρά ένα πυρέξ, πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά και στρώνουμε το 1/3 του φύλλου. Ραντίζουμε με το λάδι και ρίχνουμε τη μισή
ποσότητα από τα τυριά. Στρώνουμε το άλλο 1/3 του φύλλου και πάλι ραντίζουμε και βάζουμε τα
υπόλοιπα τυριά. Καλύπτουμε με το υπόλοιπο 1/3 φύλλου. Κόβουμε σε κομμάτια την πίτα. Χτυπάμε
σε ένα μπωλ τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα, το μείγμα βούτυρο-λάδι που μας περίσσεψε, πιπέρι και
λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε στην επιφάνεια της πίτας. Ανακινούμε το πυρεξ με τα δυο μας χέρια, να πάνε παντού τα υγρά. Ψήνουμε στους 180*  για 50' περίπου, μέχρι να ροδίσει η τυρόπιτα !

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : ψήνουμε σε αντιστάσεις πάνω-κάτω....Προς το τέλος του ψησίματος, γυρίζουμε για 10-15' τον φούρνο  μόνο στο "κάτω" !


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου