ΥΛΙΚΑ
* 30 μπισκότα σαβαγιάρ
* 1,5 φλ. τσαγιού έτοιμο εσπρέσο
* 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
* 4 κρόκοι αυγών
* 100 γρμ. ζάχαρη
* 450 γρ. τυρί μασκαρπόνε
σε θερμοκρασία δωματίου
* 2 κ.σ. πικρό κακάο σκόνη
* 1 κ.σ. τριμμένη κουβερτούρα
(προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε ένα δυνατό καφέ εσπρέσο, περίπου 1,5 φλιτζάνι. Διαλύουμε τα 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη, στον καφέ. όσο είναι ακόμη ζεστός. Αφήνουμε τον καφέ να κρυώσει (εκτός ψυγείου).
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη σε ένα μπολ μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν αφράτη κρέμα.
Προσθέτουμε το τυρί μασκαρπόνε και ανακατεύουμε καλά. Βουτάμε τα μισά από τα μπισκότα στον καφέ και τα στρώνουμε σε πυρέξ, ή κάποιο άλλο σκεύος. Απλώνουμε τη μισή κρέμα πάνω στα μπισκότα. Βουτάμε τα υπόλοιπα μπισκότα στον καφέ και τα στρώνουμε πάνω στην κρέμα. Καλύπτουμε τη δεύτερη στρώση μπισκότων με την υπόλοιπη κρέμα.
Πασπαλίζουμε με τη σκόνη κακάο και την τριμμένη κουβερτούρα, και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο, για περίπου 3 - 4 ώρες !
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου