Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές:

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012

ΛΕΜΟΝΙ........ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ


ΛΕΜΟΝΙ........ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ


"λεμόνι γλυκό κουταλιού"
ΥΛΙΚΑ

* 4-5 λεμόνια μεγάλα, χοντρόφλουδα, βιολογικά
* 2 ποτήρια ζάχαρη
* 2 ποτήρια νερό
* 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
* 1 βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά τα λεμόνια. Τα "ξύνουμε" στον τρίφτη (στα ψιλά δοντάκια). Τα κόβουμε λίγο από πάνω κι από κάτω.Τα χαράσσουμε κάθετα σε λωρίδες πάχους 3 - 4 εκατ. και προσεχτικά να μη μας κοπούν τις αφαιρούμε από το λεμόνι. Τις τυλίγουμε, μία-μία και τις συγκρατούμε με οδοντογλυφίδα.
Πρέπει να τις ξεπικρίσουμε.....Υπάρχουν δύο τρόποι.....α) ή βάζουμε σε νερό τις λωρίδες λεμονιού,
για 24 ώρες. β) ή τις βράζουμε σε νερό για 20 λεπτά.....Και στις δύο περιπτώσεις χύνουμε το πρώτο νερό και τις  ξαναβάζουμε σε άλλο νερό να βράσουν για μία ώρα μέχρι να μαλακώσουν. ....Τις στραγγίζουμε.
Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό σε κατσαρόλα.  Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε τις λωρίδες λεμονιού να βράσουν μισή ώρα περίπου σε χαμηλή φωτιά .....αν χρειαστεί ξαφρίζουμε....Ανακατεύουμε προσεχτικά με ξύλινη κουτάλα, μη "πιάσει"......Μετά τα 20' προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και την βανίλια. Όταν δέσει το σιρόπι (να γίνεται κόμπος όταν το στάξουμε σε πιατάκι)...το αποσύρουμε από τη φωτιά.
Βάζουμε το γλυκό μας, ζεστό, σε αποστειρωμένα βαζάκια.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : πολύ εύκολος τρόπος για να αποστειρώσουμε τα βαζάκια : τα πλένουμε καλά με σαπούνι και τα ξεβγάζουμε με άφθονο νερό. Τα σκουπίζουμε στεγνά με καθαρή πετσέτα και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 120* για 15' να  αποστειρωθούν. Σβήνουμε τον φούρνο αλλά δεν τα βγάζουμε.....Τα κρατάμε ζεστά, ώστε όταν βάλουμε το ζεστό γλυκό να μη σπάσουν .

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

5 σχόλια:

  1. Tώρα είδα την συνταγή.....δεν έχω ξαναφιάξει...θα δοκιμάσω και θα σας πω την γνώμη μου.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά έφιαξα το γλυκάκι αυτή την εβδομάδα. Έγινε πολύ ωραίο ! Αρωματική νοστιμιά !!!! Μπράβο σου "syntages4U" !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βίκυ έφιαξα κι εγώ το γλυκό λεμόνι πριν μήνα. Κοντεύει να τελειώσει(χιχιχι).Είχα πολλά λεμόνια από Άργος και έφιαξα και τη λεμονάδα που μας συστήνει το "syntages4U". Πέτυχαν και οι δύο συνταγές !! #

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. teleio..mprabo...trelathikan oloi...

    ΑπάντησηΔιαγραφή