ΚΛΕΦΤΙΚΟ
ΥΛΙΚΑ
* 2 κιλά περίπου μοσχάρι, κομμένο μεριδούλες
* 3-4 κρεμμύδια
* 4-5 τομάτες
* 2-3 καρότα.....
* 3 σκ. σκόρδο
* 1 ποτήρι αρακάς
* 1/2 κιλό πατατούλες baby
* αλάτι....πιπέρι....
* ρίγανη.....λάδι
* 1 κ.σ. μουστάρδα
* κομμάτια λαδόκολλας και σχοινί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε ροδέλες τα κρεμμύδια....τα καρότα....τις τομάτες...
Πλένουμε καλά τις πατατούλες (θα τις χρησιμοποιήσουμε με τη φλούδα).
Σε μια λεκάνη βάζουμε το κρέας και το "τρίβουμε" με αλατοπίπερο και ρίγανη...
Σε άλλη λεκάνη βάζουμε τα λαχανικά και τις πατατούλες, ρίχνουμε το λάδι και τη μουστάρδα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
Φτιάχνουμε τα ατομικά πακετάκια κλέφτικου....
Παίρνουμε κομμάτια λαδόκολλας και μοιράζοντας τα υλικά, βάζουμε σε κάθε κομμάτι λαδόκολλας......κομματάκια κρέας και μείγμα των λαχανικών μας.
Διπλώνουμε κάθε κομμάτι λαδόκολλας σε πακέτο και το δένουμε με το σχοινί....
Φτιάχνουμε όλα τα υλικά "πακετάκια". Τα βάζουμε σε γάστρα και την κλείνουμε.
Ψήνουμε στον φούρνο, στους 180* για 2 ώρες περίπου !
Ανοίγουμε τα πακέτα προσεκτικά, να μη χάσουμε τα νόστιμα υγρά τους
και σερβίρουμε το κλέφτικο, ζεστό !!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : μπορούμε να αντικαταστήσουμε ένα μέρος ή όλο το μοσχαρίσιο κρέας,με αρνάκι....χοιρινό....κοτόπουλο (με ή χωρίς κόκκαλο).
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου