Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

ΞΙΦΙΑΣ ΠΛΑΚΙ


ΞΙΦΙΑΣ ΠΛΑΚΙ


ΥΛΙΚΑ

* 4 κομμάτια ξιφία
* 3-4 πατάτες
* 1 κούπα τριμμένη τομάτα
* 2 σκελίδες σκόρδο
* 2 κρεμμύδια ξερά
* 1/2 κούπα ελαιόλαδο
* 1 τομάτα
* 2 φύλλα δάφνη
* αλάτι...πιπέρι........μαϊντανός

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τα κομμάτια του ξιφία και τα στραγγίζουμε......
Καθαρίζουμε...πλένουμε...και κόβουμε τις πατάτες σε φέτες....
Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνουμε τα κρεμμύδια κομμένα ροδέλλες και τα σκόρδα χοντροκομμένα.....
Τα σωτάρουμε ελαφρά να μελώσουν. Προσθέτουμε την τριμμένη τομάτα,το αλατοπίπερο,την δάφνη....μισή κούπα νερό.....Μόλις πάρουν βράση,τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό.......
Σε ένα ταψί ρίχνουμε λίγη σάλτσα....στρώνουμε τις πατατούλες και από πάνω το ψάρι. Περιχύνουμε την υπόλοιπη σάλτσα, προσθέτοντας ακόμα μισή κούπα νερό....Κόβουμε την τομάτα ροδέλες  και τις βάζουμε πάνω σε κάθε κομμάτι ξιφία...Ραντίζουμε λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε....Ανακινούμε ελαφρά το ταψί να δέσουν τα υγρά με τις πατάτες και το ψάρι....
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200* για 45' περίπου, να μείνει το φαγητό μας,
με το λαδάκι του !

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου