ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΖΑΜΠΟΝ
εύκολες και γρήγορες συνταγές "φλογέρες με τυρί και ζαμπόν" |
* 1 πακέτο φύλλο κρούστας
* 1/2 κιλό τυρί μαλακό
* 1/2 κιλό ζαμπόν φέτες
* ελαιόλαδο για το άλειμμα των
φύλλων
* λάδι για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το τυρί σε μπαστουνάκια.....
Απλώνουμε τα φύλλα και τα κόβουμε κατά μήκος σε 3 μέρη....Τα στοιβάζουμε να μη ξεραθούν όσο τα γεμίζουμε.....
Παίρνουμε ένα-ένα φύλλο...το λαδώνουμε ελαφρά με ένα πινέλο και βάζουμε στην άκρη του, μία φέτα ζαμπόν και ένα μπαστουνάκι τυρί.....Διπλώνουμε προς τα μέσα τις άκρες του φύλλου, κατά μήκος και τυλίγουμε....Στο τέλος βρέχουμε το φύλλο για να κολλήσει και ακουμπάμε τις φλογέρες με το τελείωμα από κάτω, να μην ανοίξουν στο τηγάνισμα. Μέχρι να τυλίξουμε όλα τα φύλλα,σκεπάζουμε τις φλογέρες με μια πετσέτα μη ξεραθούν....
Ζεσταίνουμε το λάδι και τις τηγανίζουμε λίγες-λίγες, για να έχουμε τον χρόνο να τις γυρίζουμε, έως ότου ροδίσουν, χωρίς να "αρπάξουν"....Τις βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας, να στραγγίξουν το περίσσιο λάδι...
Σερβίρονται -κατά προτίμηση- ζεστές !
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου