Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ


ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ



εύκολες και γρήγορες συνταγές "αγγινάρες με πατάτες αυγολέμονο"
ΥΛΙΚΑ

* 8-10 αγκινάρες (τρυφερές καρδιές)
* 3 πατάτες
* 2-3 καρότα
* 1 κρεμμύδι ξερό
* 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
* 1 ματσάκι άνιθος
* 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
* 250 γρ. αρακάς (προαιρετικά)
* 1 λεμόνι (χυμός)
* 1 αυγό...1 κ.σ. αλεύρι
* αλάτι ..... πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Εάν χρησιμοποιήσουμε φρέσκες αγκινάρες....κόβουμε πολύ κοντά τα κοτσάνια...Αφαιρούμε τα σκληρά φύλλα γύρω-γύρω μέχρι να φθάσουμε στα τρυφερά φύλλα της καρδιάς.Με ένα κουτάλι αφαιρούμε, εσωτερικά, το χνούδι και τρίβουμε την αγκινάρα με μια λεμονόκουπα....
Τις διατηρούμε σε νερό με λεμόνι.
Σε πλατειά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι.....βάζουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα να σωταριστούν. Προσθέτουμε τις πατάτες, τις αγκινάρες και τον αρακά. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε ελαφρά.....
Ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουνε τη θερμοκρασία, προσθέτουμε τον άνιθο και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά,(αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο νερό). Όταν το φαγητό μας μείνει με λίγα υγρά, το αποσύρουμε από τη φωτιά.
Χτυπάμε σε ένα μπωλ το αυγό...ρίχνουμε τον χυμό του λεμονιού και το αλευράκι μέχρι να γίνει σαν κρέμα. Προσθέτουμε ζωμό από την κατσαρόλα (χτυπώντας συνεχώς) και ρίχνουμε το μείγμα στο φαγητό μας. Κρατάμε με τα δυό χέρια την κατσαρόλα και ανακινούμε το φαγητό να μη "κόψει" το αυγολέμονο. Αφήνουμε το φαγητό  λίγη ώρα να δέσουν υλικά και αρώματα και σερβίρουμε.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Εάν θέλουμε να έχουμε ένα πιάτο νηστίσιμο........χτυπάμε στο λεμόνι το αλεύρι προσθέτουμε τον ζωμό και το ρίχνουμε στο φαγητό μας, αγνοώντας το αυγό.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου