ΦΑΣΟΛΑΔΑ
* 1 πακέτο φασόλια ξερά (500γρ)
* 2 κρεμμύδια
* 4 καρότα
* σέλινο ή σέλερυ
* 1 πράσο (μόνο το άσπρο)
* 1 κ.σ. πελτέ
* 3/4 φλυτζ.ελαιόλαδο
* αλάτι...πιπέρι...
* μπούκοβο (για πιο καυτερή γεύση)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Από το προηγούμενο βράδυ, μουλιάζουμε τα φασόλια σε καυτό νερό .
Την επομένη, τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με ζεστό νερό να πάρουν μια - δυο βράσεις και τα σουρώνουμε.
Γεμίζουμε την κατσαρόλα μέχρι τη μέση με νερό, την βάζουμε σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί και ρίχνουμε τα φασόλια....
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα χορταρικά......
Κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες....ψιλοκόβουμε κρεμμύδια και πράσο και χοντροκόβουμε το σέλινο.....
Μόλις πάρουν βράση τα φασόλια,ρίχνουμε τα χορταρικά,το αλάτι και το πιπέρι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά,σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν.
Μετά μια ώρα προσθέτουμε τον πελτέ (αραιωμένο σε ζεστό νεράκι)....το λάδι.... και το μπούκοβο.
Συνεχίζουμε το βράσιμο,μέχρι να μαλακώσουν και να μελώσουν τα φασόλια.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !
Πολύ καλή συνταγή για τόσο απλό φαγητό !!
ΑπάντησηΔιαγραφή