Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ


ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ


ΥΛΙΚΑ

* 3/4 κιλ. κιμάς μοσχαρίσιος
* 2 κρεμμύδια
* 1 σκελίδα σκόρδο
* 1 κ.σ. πελτές
* 1/3 φλ.ελαιόλαδο
* μαϊντανός
* κανέλα
* αλάτι.... πιπέρι....
* λίγο κρασί
* 4 αυγά
* 1 φλ. τυρί τριμμένο
* 1/2 φλ. τριμμένη φρυγανιά
* 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
* 1 πακέτο χωριάτικα φύλλα (2)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι....τα κρεμμύδια και το σκόρδο ψιλοκομμένα να σωταριστούν, σε μέτρια φωτιά. Όταν γίνουν διάφανα, βάζουμε τον κιμά, ανακατεύοντας συνεχώς να μη
σβολιάσει. Προσθέτουμε τον πελτέ, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.....Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε το αλάτι ....το πιπέρι .... την κανέλλα...και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.....Προσθέτουμε
ένα φλυτζάνι νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει σε σιγανή φωτιά, μέχρι να μείνει ο κιμάς με το λαδάκι του......Τον βγάζουμε από τη φωτιά, να κρυώσει (για να μη "κόψουν" τα αυγά......).
Βάζουμε το τυρί και ανακατεύουμε. Χτυπάμε σε ένα μπωλ τα αυγά με το γάλα.....και τα ρίχνουμε στον κιμά...Προσθέτουμε την φρυγανιά (για να τραβήξει τα υγρά κατά το ψήσιμο)
Λαδώνουμε ένα ταψάκι 30 εκ. και απλώνουμε το ένα φύλλο, να εξέχει από το ταψί. Ρίχνουμε την γέμιση και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Σκεπάζουμε, με το δεύτερο φύλλο. Ενώνουμε τις άκρες των φύλλων και τις στρουφίζουμε, σε "κόθρο".
Λαδώνουμε την επιφάνεια της πίτας και χαράσσουμε σε κομμάτια, (για να φεύγουν οι ατμοί κατά το ψήσιμο) χωρίς να φτάνει το μαχαίρι μέχρι το κάτω φύλλο.
Ψήνουμε στους 180* για 45" Η πίτα μας είναι έτοιμη, όταν πάρει χρώμα και ξεκολλάει από τα τοιχώματα του ταψιού. Την βγάζουμε από τον φούρνο, και με ένα πινελάκι, την αλείφουμε με νερό και την σκεπάζουμε για 10' με μια πετσέτα.... Έίναι έτοιμη, να την απολαύσουμε !!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ :
μπορούμε να ανοίξουμε εύκολα και δικό μας φύλλο... Δες :  "ΦΥΛΛΟ ΓΙΑ ΠΙΤΕΣ"


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου