ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΠΑΝΕ
Το κουνουπίδι, μπορεί να "ζει" στη σκιά του μπρόκολου,
όμως έχει σημαντική θέση στη μεσογειακή διατροφή.
Πλούσιο σε νερό και βιταμίνες, κάλιο, φώσφορο κλπ.
ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Συμβάλλει στη μείωση της LDL (κακής χοληστερόλης)
εύκολες και γρήγορες συνταγές "κουνουπίδι πανέ" |
* 1 κουνουπίδι μέτριο
* 1 αυγό
* τριμμένη φρυγανιά
* λάδι για το τηγάνισμα
* αλάτι....πιπέρι...ρίγανη....
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε, το κουνουπίδι, ξεχωρίζοντας τα "μπουκετάκια" από τα σκληρά μέρη.
Πετάμε τα σκληρά μέρη και τα φύλλα και κόβουμε τους ανθούς σε μικρότερα κομμάτια.
Βάζουμε το κουνουπίδι, να βράσει, σε κατσαρόλα με νερό που να το σκεπάζει.
Θέλουμε να μή λιώσει ο ανθός...να "κρατάει"
Ρίχνουμε το βρασμένο κουνουπίδι σε σουρωτήρι να στραγγίξει και το αλατοπιπερώνουμε.
Σε βαθύ μπωλάκι χτυπάμε το αυγό με λίγο νερό....
Σε άλλο μπωλ βάζουμε τη φρυγανιά με τη ρίγανη και ανακατεύουμε.
Περνάμε τους ανθούς (που έχουν κρυώσει λίγο) από το αυγό
και στη συνέχεια τους πανάρουμε στη φρυγανιά....
Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι και τηγανίζουμε τους ανθούς,
από όλες τις μεριές, μέχρι να χρυσίσουν !
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Πολυ νοστιμο!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή