Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

ΛΕΜΟΝΙ........ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ


ΛΕΜΟΝΙ........ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ


εύκολες και γρήγορες συνταγές "λεμόνι γλυκό κουταλιού"
ΥΛΙΚΑ

* 4-5 λεμόνια μεγάλα, χοντρόφλουδα,
    (προσοχή ! ακέρωτα)
* 2 ποτήρια ζάχαρη
* 2 ποτήρια νερό
* 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
* 1 βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά τα λεμόνια. Τα "ξύνουμε" ελαφρά, στον τρίφτη (στα ψιλά δοντάκια). Τα κόβουμε λίγο από πάνω κι από κάτω.Τα χαράσσουμε κάθετα σε λωρίδες πάχους 3 - 4 εκατ. και - προσεχτικά να μη μας κοπούν - τις αφαιρούμε από το λεμόνι. Τις τυλίγουμε, μία-μία και τις συγκρατούμε με οδοντογλυφίδα.
Πρέπει να τις ξεπικρίσουμε.....Υπάρχουν δύο τρόποι.....
α) ή βάζουμε σε νερό τις λωρίδες λεμονιού, για 24 ώρες.
β) ή τις βράζουμε σε νερό για 20 λεπτά.....
Και στις δύο περιπτώσεις χύνουμε το πρώτο νερό και τις  ξαναβάζουμε σε άλλο νερό να βράσουν για μία ώρα μέχρι να μαλακώσουν. ....Τις στραγγίζουμε.
Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό σε κατσαρόλα.  Μόλις αρχίσει να σιγοβράζει ρίχνουμε τις λωρίδες λεμονιού να βράσουν μισή ώρα περίπου σε χαμηλή φωτιά .....αν χρειαστεί ξαφρίζουμε....
Ανακατεύουμε προσεχτικά με ξύλινη κουτάλα......Μετά τα 20' προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και τη βανίλια. Όταν δέσει το σιρόπι (να γίνεται κόμπος όταν το στάξουμε σε πιατάκι)...το αποσύρουμε από τη φωτιά.
Βάζουμε το γλυκό μας, ζεστό, σε ζεστά, αποστειρωμένα βαζάκια.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : πολύ εύκολος τρόπος για να αποστειρώσουμε τα βαζάκια : τα πλένουμε καλά με σαπούνι και τα ξεβγάζουμε με άφθονο νερό. Τα σκουπίζουμε στεγνά με καθαρή πετσέτα και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 120* για 15' να  αποστειρωθούν. Σβήνουμε τον φούρνο αλλά δεν τα βγάζουμε.....Τα κρατάμε ζεστά, τα γεμίζουμε με το ζεστό γλυκό, κλείνουμε και τα ακουμπάμε στον πάγκο μας, ανάποδα, με το καπάκι κάτω, μέχρι αν κρυώσουν....!

ΕΔΩ....η συνταγή με εικόνες....βήμα-βήμα...!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

3 σχόλια: